Het belang van mooie wenkbrauwen.

Threading & Tinting

Wenkbrauwen. We hebben ze allemaal en eigenlijk zijn ze het belangrijkste aan ons gezicht. Ze bieden ons veel, heel veel! Ontdek hier wat het belang van mooie wenkbrauwen.

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we wenkbrauwen hebben?

Het voornaamste dat wenkbrauwen ons bieden, is bescherming. Ze bieden bescherming aan een van onze belangrijkste zintuigen, namelijk de ogen. Doordat de haartjes dicht tegen elkaar aan geplaatst zijn houden de wenkbrauwen huidschilfers en andere kleine vuiligheidjes tegen. Daarnaast zorgen de wenkbrauwen met hun aflopende vorm voor een afvoer van vocht, zoals transpiratie of regen, langs de ogen.

Daarnaast zorgen onze wenkbrauwen ook voor herkenning. Nee, niet onze ogen maar wel onze wenkbrauwen zorgen ervoor dat je iemand sneller herkent. Maar het laatste en misschien het belangrijkste dat ze ons bieden is uitdrukking en communicatie. Onze uitdrukkingen worden aangezet door onze wenkbrauwen. Wanneer we onze wenkbrauwen optrekken, tonen we dat we verbaasd zijn. Als we ze samentrekken gaat het gepaard met boos.

De juiste wenkbrauwvorm bij jouw gezicht

Je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je look. Bij je gezichtsvorm is een bepaalde wenkbrauwvorm gewoon het mooist, omdat hij je beste features naar voren haalt en die daardoor dus meer opvallen. En dat wil je toch?

  • Rechthoekig gezicht: Ga hierbij voor rechte wenkbrauwen. Omdat ze horizontaal zijn breken ze je lange gezichtsvormen en maak je je gezicht optisch korter.
  • Hartvormig gezicht: Maak wat rondere wenkbrauwen en geef ze wat meer volume, om ze in balans met je gezicht te brengen.
  • Diamantvormig gezicht: Een gebogen wenkbrauw, zonder duidelijke hoeken. Dat zal je gezichtsvorm wat zachter maken.
  • Vierkant gezicht: Begin met een wenkbrauw met een zachte hoek erin. Hoe krachtiger de kaaklijn, hoe zachter het hoekje, om niet je kaaklijn te accentueren.
  • Rond gezicht: Wenkbrauwen met een hogere, een beetje strengere hoek erin. Maak je wenkbrauwen niet rond, want daarmee accentueer je je rond gezicht.
  • Ovaal gezicht: Om je gezichtsvormen te benadrukken kies je voor wenkbrauwen met een zachte boog. 

Wil je een graag strakke wenkbrauw? Ga dan voor threading. Daarmee worden alle haartjes – inclusief je donshaartjes – weggehaald. Daarnaast kun jij jouw wenkbrauw een andere uitstraling geven door het te verven.